image1 image2 image3
logo

Report z první rybačky 2015

Druhý lednový víkend roku 2015 se přímo vybízel k návštěvě u vody a samozřejmě ani náš tým nezahálel. Vzhledem k "zamrzlosti" některých vod, vysokém stavu hladin řek a silném nárazovému větru, nebylo vůbec snadné najít vhodný revír. Nakonec se vše zdařilo a cílem naší výpravy se stal svazový revír 411 184 (Slatina 1).

Slunko svítilo, voda ledová, vítr nepřející a náš tým vybaven jemnými rybářskými komponenty. První hodinka rybolovu byla ve znamení poznávání záběrů na feederových špičkách v silném větru a cíleného zákrmu. Pak už na sebe záběry nenechaly čekat a prvním úlovkem letošní sezóny se stal "hrouzek", který vydráždil špici feedrového prutu k neskutečné akci :-) (viz foto níže). Poté už byl rybolov výhradně ve znamení kapříků.

Pěkné záběry jako v letním období střídaly záběry neskutečné jemné a jejich poznávání bylo o to složitější. Dobře zvolený zákrm pak způsobil přilákání ryb do naší akční oblasti v hojném počtu, což způsobilo i ne ojedinělé "podseknutí" ryby.

Výsledkem prvního chytání roku 2015 byl tak dobrý pocit, že i v tomto období je možné u vody zažít mnoho zábavy. Jsme všichni namlsaní na další chytání a třeba někdy i opakované setkání s ulovenými kapříky, až jednou budou dospělé ryby.

 

 

 

 

2024  Mrtvá ryba, taky ryba...   globbers joomla templates