image1 image2 image3
logo

Švédsko znovu ožívá - další informace o výpravě

Po prvním informačním příspěvku, který se dotýkal letošní výpravy Mrtvé ryby do Švédsko: Švédská mise 2017 už máme jasno, je tu druhý díl. I přes fakt, že výprava se uskuteční až v červenci, nabízíme další porci informací, co a kde nás čeká. První článek popisoval obecné rysy výpravy, tento už má za cíl informovat o konkrétních podmínkách, které na naše rybáře čekají.

Místo pobytu: vesnice Frössvik

 

Ubytování: (2 pronajaté domky)

Domek Frösstugan stojí 200 m od jezera Asunden, asi 20 m od domku Magasinet. Na obytné ploše 220 m2 je dostatek prostoru pro pobyt 6-8 osob. V přízemí tradičního vesnického stavení se nachází kuchyně (sporák, lednice s mrazákem, mikrovlnka, myčka), obývací pokoj (TV), průchozí ložnice s patrovou postelí, ložnice se dvěma lůžky, terasa s grilem, koupelna (vana, WC). V patře se nachází dvě dvoulůžkové ložnice se samostatnými lůžky, velký obývací pokoj a koupelna (sprcha a WC).

Domek Magasinet stojí 200 m od jezera Asunden, asi 20 m od domku Frösstugan. Na obytné ploše 100 m2 je dostatek prostoru pro pobyt 6 osob. V přízemí moderně restaurovaného stavení se nachází obývací pokoj (TV, krbová kamna) s kuchyňským a jídelním koutem (sporák, lednice s mrazákem, mikrovlnka, myčka), terasa se zahradním nábytkem a koupelna (sprcha a WC). V podkroví se nachází tři dvoulůžkové ložnice se samostatnými lůžky.

 

 

Rybaření:

Åsunden se nachází v jižní části Östergötland a zahrnuje i systém vodních kanálů Stångån a Kinda.

Åsunden je největší jezero v oblasti Kinda s plochou přes 5500 ha. Jezero je charakterizováno jako údolní extrémně čisté jezero. Největší naměřená hloubka je asi 60 metrů a průměrná hloubka je 20 metrů. V jezeře se odhaduje 17 druhů ryb, na základě nedávného průzkumného rybolovu v roce 2013.

V jezeře se nacházejí tyto druhy v dané hojnosti:

Těšte se!!! Už v červenci 2017. #MRTR

 

 

2024  Mrtvá ryba, taky ryba...   globbers joomla templates